«Чорнобиль… Весни обірване суцвіття» – коментована книжково-ілюстративна виставка

В історії нашого народу чимало скорботних дат, спогади про які пронизують серце гострим болем. Одна з них – 26 квітня 1986 року, коли над квітучим Поліссям здійнявся в нічне небо зловісний вогонь радіаційного вибуху. Чорнобиль і досі є незагоєною раною. День Чорнобильської трагедії є символом пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу, яка ввійшла в історію земної цивілізації назавжди.

 

 

Із цієї нагоди працівники відділу документів з гуманітарних та природничих наук Черкаської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Тараса Шевченка презентували користувачам книжково-ілюстративну виставку «Чорнобиль… Весни обірване суцвіття». Усі охочі мали змогу детальніше ознайомитися із представленою літературою: науковими працями на основі архівних даних, публіцистичними нарисами, спогадами про тих, хто ціною власного життя врятував світ, та переглянути світлини про історію і сучасне життя чорнобильської зони.

Ця виставка є даниною пам’яті всім, хто поклав своє життя і здоров’я заради ліквідації страшних наслідків Чорнобильської аварії, пересторогою всім прийдешнім поколінням.

Запрошуємо до перегляду.