«Художні світи Юрія Мушкетика» – книжкова виставка

Творчий марафон Юрія Мушкетика – це шлях до себе і крізь себе – до людей, до народу – читача. «Бути чи не бути українському народові?» – так звучить основний мотив прози й поезії Юрія Мушкетика. Українське небо, українська мова, українська мати, українські калина і соняшники... Майже в кожному творі – Україна. Навіть якщо в ньому і немає самого цього слова.

Якщо література – і справді підручник життя, то наука «жити по-людському» починається з найсуворішої її справедливості. Адже лише на правді гартується душевна міцність. Юрій Мушкетик завжди гранично щирий, коли ділиться з читачем власним знанням про світ, а також тим прекрасним «незнанням», яке спонукає людину раптом занепокоїтись, зазирнути вглиб себе, порушити внутрішню заколисаність тривожним питанням: «А чи так я живу? Чи так треба жити?»

Відділ абонемента Черкаської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Тараса Шевченка пропонує читачам переглянути книжкову виставку «Художні світи Юрія Мушкетика», на якій представлено твори, які допомагають жити. Влучніше, мабуть, і не скажеш.

Запрошуємо до перегляду.