«Творець дивовижних мелодій» – книжково-ілюстративний перегляд

Анатолій Пашкевич – хоровий диригент, композитор, народний артист України. Народився 1938 року в селищі Довбиш Баранівського району на Житомирщині. В Черкасах з 1965 року став диригентом, а з 1967 по 1973 р. художнім керівником Черкаського народного хору, згодом – Волинського та Чернігівського хорів.

«Хори, якими він диригував співали народним голосом, але часто здавалося, що звучить академічний хор», – відзначав композитор Анатолій Авдієвський. Особливо розквітнув талант Анатолія Пашкевича, коли він працював в Черкаському народному хорі.

Саме тоді були створені пісенні перлини: «Степом, степом», «Мамина вишня», «Хата моя, біла хата», «Синові», «Летять білі чайки», «Любисток», «Чебреці», «Ой ти, ніченько» та багато інших.

До 85-річчя від дня народження А. М. Пашкевича у відділі мистецтв Черкаської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Тараса Шевченка розгорнуто книжково-ілюстративний перегляд «Творець дивовижних мелодій», на якому представлено книги, світлини, нотні видання пісень та хорових обробок композитора.