До 100-річчя від дня народження Євдокії Кузьменко – «Людина. Директор. Особистість»

10 березня виповнилося 100 років від дня народження першої директорки Черкаської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Тараса Шевченка Євдокії Кузьменко. Із цієї нагоди відбулася презентація біобібліографічного нарису «Людина. Директор. Особистість» (укладачі Надія Адешелідзе та Ольга Дяглюк), що присвячений фундаторці бібліотечної справи краю.

 

 

Заступник директора з наукової роботи Клавдія Бугаєнко поділилася спогадами про Євдокію Петрівну, яка була не лише фахівцем, мудрою наставницею, а й Людиною – уважною, чуйною, співчутливою і доброю.

 

 

Завідувачка видавничо-редакційного сектору Ольга Дяглюк презентувала видання «Людина. Директор. Особистість», яке вийшло в серії «Черкащини славетні імена». Це життєпис Євдокії Кузьменко, бібліографія її праць, література про діяльність, матеріали про відкриття нового приміщення бібліотеки, до спорудження якого керівник доклала максимум зусиль. Учасники заходу разом перегорнули сторінки буття непересічної особистості, натхненної директорки, яка не втомлювалася займатися саморозвитком і надихала колег, яка була безтямно закохана у книгу й передавала своє захоплення всім навколо.

 

 

Це була данина пам’яті Людині, яка залишила по собі багатий професійний і духовний спадок, завдяки якій заклад був відомий не лише в Україні, а й за її межами.