«Людина Світла, Добра і Любові» – виставка-портрет

26 лютого Блаженнійшому Любомиру Гузару – українському церковному та громадському діячу, патріарху Української греко-католицької церкви у 2001–2011 роках виповнюється 100 років від дня народження. З цієї нагоди відділ документів з гуманітарних та природничих наук Черкаської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Тараса Шевченка підготував виставку-портрет «Людина Світла, Добра і Любові».

Патріарх Гузар майже півстоліття жив поза Україною, багато подорожував із місіями і став прикладом – яким може бути українець, сформований в умовах вільного світу. Прийнявши управління Українською греко-католицькою церквою він довів її до статусу церкви для всієї країни і став добрим порадником, дороговказом, гордістю нації.

Увазі користувачів на виставці представлено книги та періодичні матеріали про життєвий шлях українського релігійного діяча та видання, де зібрані його мудрі настанови, міркування, поради та думки до проповідей. Кожна його думка вражає найчерствіших, пронизує аж до глибин людської душі. До нього дослухалися всі – малі й дорослі, його поради шукали президенти й патріархи.