«Правда життя – кредо його творчості» – книжково-ілюстративна виставка

До 100-річчя від дня народження черкаського художника, члена Національної Спілки художників України Івана Онисимовича Кулика у відділі мистецтв Черкаської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Тараса Шевченка діє книжково-ілюстративна виставка «Правда життя – кредо його творчості».

Іван Онисимович Кулик – митець із когорти шестидесятників, тих подвижників української культури, які вели активну творчу й громадську діяльність, пробуджували національну свідомість талановитим і правдивим мистецтвом.

Українське село, його неприкрашене минуле і сучасне, мальовнича природа Карпат, чудові краєвиди Черкащини, велич щирої сільської душі, визначні постаті української культури та історії – основні теми світлої та прозорої палітри художника.

Авторський каталог, журнальні статті, репродукції картин, цитати розповідають про непросте життя художника, який зазнав переслідувань з боку радянської влади та демонструють його прекрасні твори, біля яких «святково, світло і сонячне», – як писав Василь Захарченко.

Пропонуємо також переглянути віртуальну виставку «Правда життя – кредо його творчості», присвячену творчості Івана Кулика.