Презентація книги Олександра Прилуцького «Скарби Скилура»

Вихід книги у світ – це подія, яка хвилює як автора, так і видавця, редактора і всю команду видавництва. Адже довготривала робота нарешті потрапить до рук читача й отримає зворотній відгук. Саме така подія відбулася 8 листопада в Черкаській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Тараса Шевченка – презентація книги Олександра Прилуцького «Скарби Скилура». Зустріч зібрала шанувальників книги, всіх тих, хто цінує й розвиває друковане слово.

Олександр Іванович розповів гостям про кропітку, але таку захоплюючу працю над написанням насиченої історичними подіями книги, яка вийшла за програмою Українського інституту книги задля популяризації української культури та літератури й подякував всім причетним до її виходу.

Слова вдячності за чудове видання прозвучали від гостя заходу – першого заступника голови Черкаської обласної ради Романа Сущенка. Він наголосив, що книги про історичне минуле для молоді наразі є актуальними й вкрай необхідними.

Щирі слова на адресу Олександра Прилуцького за плідну працю та вагомий внесок у національно-патріотичне виховання підростаючого покоління звучали від літературознавця, доктора філологічних наук, професора кафедри української літератури та компаративістики ЧНУ ім. Богдана Хмельницького Василя Пахаренка, професора кафедри історії ЧНУ ім. Богдана Хмельницького, заступника крайового отамана Черкаського Крайового товариства Українського козацтва Юрія Присяжнюка, друзів-волонтерів з Харківщини Сергія Такоєва та Ельвіри Крамаренко, директорки Приватного сільськогосподарськоого підприємства «Синюха» Кіровоградської області Ольги Голобородько, старшого військового капелана по Черкаській єпархії отця Назарія.

Музичні вітання дарували присутнім студенти Черкаського музичного фахового коледжу ім. С. С. Гулака-Артемовського: Петро Криворутько, Вікторія Яременко Ніка Приблуда та Вікторія Охріменко.

На завершення зустрічі директорка бібліотеки Людмила Дядик привітала автора з виходом нової книги, побажала творчих здобутків та подякувала Олександру Прилуцькому та видавництву «ІнтролігаТОР» за передані видання бібліотекам Черкащини. До речі, завдяки меценатам, цікаву книгу отримають діти Харківщини та Кіровоградщини.

Приємним сюрпризом став розіграш лотереї. Переможці отримали книги та смаколики.

Презентація пройшла у теплій та щирій атмосфері, чим завдячуємо нашим мужнім воїнам-захисникам.