Презентація нової монографії - «Музи Тараса Шевченка»

20 квітня в Черкаській ОУНБ імені Т. Шевченка відбулася презентація нової монографії «Музи Тараса Шевченка. Інтимно-любовні дискурси української літературної Шевченкіани».

Свою книгу презентував справжній літописець нашого краю Володимир Поліщук – літературознавець, критик, голова обласної організації Національної спілки письменників України, професор, завідувач кафедри української літератури і компаративістики ЧНУ ім. Б. Хмельницького.

 

 

Володимир Трохимович розповів про найвідоміших обраниць Тараса Шевченка та його ідеал жінки. Ознайомив із музами, які давали втіху і навівали смуток, які любили його та яких любив він. Ця тема викликала неабияку цікавість у присутніх, адже, зі слів науковця, кожне нове кохання митця завжди дарувало натхнення до написання поезій і картин.

 

 

Дякуючи ерудиції та кропіткій праці літературознавця, усі присутні – працівники музеїв, бібліотекарі міста, учнівська та студентська молодь – були в захваті від виступу, захоплено слухали автора й дізналися багато цікавих фактів про особисте та потаємне життя Кобзаря, щиро дякували за презентацію.

 

 

Зі словами вітання до автора звернулася директорка книгозбірні Людмила Дядик.

Насамкінець автор подарував бібліотеці книгу, яку презентував.

Щиро дякуємо Володимиру Трохимовичу за зустріч та бажаємо нових творчих звершень.