Презентація виставки «ВИТИНАНКА»

16 квітня в Черкаській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Тараса Шевченка відбулася презентація виставки «#ВИТИНАНКА». В експозиції представлено сюжетні та орнаментальні роботи майстрів Черкащини: Віктора Співака, Тараса Крамаренка та Ольги Бараннік.

Завідувачка відділу мистецтв Черкаської ОУНБ Наталія Ребякова розповіла про техніку витинанки та представлені шедеври. Голова Черкаського обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України Ольга Мартинова звернула увагу присутніх на виражальні можливості витинанки та зосередилася на характерних особливостях творчості представлених майстрів, зокрема Віктора Співака. Мисткиня, викладачка Черкаського художньо-технічного коледжу Анна Веретільник та студентка Анастасія Федосенко висловили свої міркування про витинанку як одну з надзвичайно цікавих художніх технік.

Заступник директора Черкаської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Тараса Шевченка Лариса Воскобійник наголосила на важливості продовження давньої традиції співпраці бібліотеки та Черкаського обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України в різних форматах та відзначила зацікавленість користувачів експозицією.

Виставка діятиме до середини травня. Приємного перегляду.