«Сила Нескорених: шлях до Перемоги» – патріотичний екскурс

20 лютого Україна вдесяте вшанувала пам’ять Героїв Небесної Сотні – перших героїв російсько-української війни. Із цієї нагоди у відділі документів з гуманітарних та природничих наук Черкаської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Тараса Шевченка відбувся патріотичний екскурс «Сила Нескорених: шлях до Перемоги».

Ведуча розповіла присутнім про буремні події Революції Гідності 2013-2014 років, про безсмертний подвиг Героїв Небесної Сотні та запропонувала вшанувати їх пам’ять хвилиною мовчання.

 

 

Гості заходу – учні Черкаської спеціалізованої школи №13 – згадали найтрагічніші дні масових розстрілів протестувальників, переглянувши документальний фільм «Революція Гідності. Пишемо історію», віртуальне досьє «Черкащани – Герої Небесної Сотні» та ознайомилися із книжковою виставкою «Небесній Сотні вдячні за свободу».

На завершення зустрічі ведуча наголосила, що всі повинні пам’ятати патріотів, які загинули за правду, свободу, незалежність держави і довели, що наш дух є незламним, а український народ – нескореним.

 

 

Після заходу учні вирушили на екскурсію: відвідали відділ електронної бібліотеки та інформаційно-культурний центр «Вікно в Америку», де дізналися, як працювати з електронним каталогом, як користуватися віртуальною довідкою, як відбувається оцифровування видань та які клуби, зустрічі, перегляди фільмів пропонує інформаційний центр.

Патріотичні гостини пройшли цікаво та інформативно.