Свято корейської культури – посмішки та щире спілкування

1 липня в актовій залі Черкаської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Тараса Шевченка панувала дружня і тепла атмосфера, посмішки та щире спілкування. Для учасників корейського клубу викладачі Олена Лім та Джон Джемін підготували та провели випускний.

Протягом п’яти місяців учасники клубу вивчали історію створення писемності «Хангиль», корейські традиції: родинний етикет, особливості надання імені, культуру вживання їжі, улюблені національні страви. Опановували основи корейської мови: голосні та приголосні букви, вивчали правила побудови речень, сформували словниковий запас, і, зрештою, почали використовувати набуті знання та навички під час проведення навчальних діалогів, познайомилися з основними принципами корейського живопису і спробували опанувати основні прийоми роботи – способи тримати пензля та формування градації кольору. Після тривалих вправ та спроб слухачі курсів спробували відтворити один з поширених мотивів корейського живопису – квітки орхідеї та хризантеми.

Випускний пройшов весело та цікаво. Адже тут були і співи, і танці, і показовий виступ «Черкаських тигрів», які представляли давнє корейське бойове мистецтво тхеквондо, і різноманітні конкурси та нагородження призами з далекої азійської країни.

Насамкінець, всі учасники пригощалися смаколиками, обмінювалися враженнями та дякували організаторам за чудово проведений час разом.