«Театральна панорама» – книжково-ілюстративна виставка

27 березня весь світ відзначає Міжнародний день театру. Відділ мистецтв Черкаської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Тараса Шевченка традиційно підготував до цієї події книжково-ілюстративну виставку «Театральна панорама».

Цього року епіграфом експозиції стали слова Народного артиста України Євгена Нищука, який зараз на передовій: «Ми стоїмо за нашу країну! За наш народ! За наш театр! І після перемоги, яка обов’язково буде, ми відплачемо всіх загиблих! Ми обнімемось з живими! Ми відбудуємо всі будівлі! Ми зіграємо найкращі вистави!».

Книги, журнальні публікації, афіші, ескізи костюмів, декорації, численні фотографії, цитати розкривають найяскравіші сторінки історії та сьогодення українського та світового театрального мистецтва – Театр корифеїв, Марія Заньковецька, Лесь Курбас, Богдан Ступка, Ада Роговцева…Аристократи духу, цвіт української культури…

А поряд – український театр в реальному часі – прем’єри знакових вистав, Міжнародні театральні фестивалі, які стали інструментом мистецького та інформаційного супротиву російським окупантам і презентують Україну сильною, духовною, вільною, благодійні концерти для тих, хто готовий допомогти ЗСУ.

Наші музи не мовчать й тут, у тилу, гартується наша перемога. Театр живе всупереч всім обставинам і викликам. Отож зі святом вас, театрали! Творчого натхнення, яскравих емоцій, прекрасних вистав, багато квітів та овацій!