Творча зустріч з Миколою Гетьманом

28 грудня в Черкаській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Тараса Шевченка відбулася творча зустріч з Миколою Гетьманом «Омріяне дитинство»: подорож до витоків буття». Будівельник і педагог за фахом, майстер спорту із самбо та дзюдо, тренер дитячо-юнацької спортивної школи ДСТ «Колос» зафіксував на папері життя рідного села Баландиного, що на Кам’янщині, власної родини, сусідів та знайомих, дитячі пустощі й перші захоплення. Це був не захід, а побачення з дитинством, мандрівка на уявній машині часу в далеке минуле, коли зими були сніжними, коли було всього два телевізори не все село…

Автора презентувала директор Кам’янського державного історико-культурного заповідника Галина Таран, яка розповіла про життєвий шлях Миколи Гетьмана, його родовід і здобутки на професійній ниві. Потім автор розповів історію появи книги «Омріяне дитинство», що свій шлях до творчості розпочав більш як пів століття тому з поетичних творів.

А далі учасники надихнулися спогадами Миколи Карповича, який пригадав традиції святкування Святвечора та Різдва, посміялися над пригодами малого бешкетника, розчулилися від трепетного ставлення до батьків, особливо мами, яка, незважаючи ні на що, дбала про щастя своїх дітей.

На життєвому шляху людини не буває випадкових знайомств та зустрічей. Підтримати Миколу Гетьмана прийшли його рідні та друзі. Вони ділилися спогадами, враженнями від книги. А відомий історик, громадський діяч, перший заступник голови Черкаської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, заслужений працівник культури України, член Національної спілки журналістів України, Почесний краєзнавець України Василь Мельниченко наголосив на важливості такої літератури для виховання дітей, збереження зв’язку поколінь та історичної пам’яті.

Ведуча заходу завідувач редакційно-видавничого сектору Ольга Дяглюк подякувала автору за таку невимушену розмову, за те, що дав можливість повернутися в безтурботне дитинство, за щирість і тепло, якими пронизані сторінки видання, побажала творчого натхнення та ще не раз запросити читачів у свій багатий світ.