Творча зустріч з Тетяною Сосуліною у бібліотечній артстудії

14 червня у бібліотечній артстудії відбулася творча зустріч з відомою черкаською художницею Тетяною Сосуліною. Виставка портретів наших сучасників «Образи» демонструвалася у приміщенні Черкаської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Тараса Шевченка протягом місяця і спілкування з мисткинею стало завершальним етапом експонування.

Про особливості творчості Тетяни Сосуліної присутнім розповіла кандидат філософських наук, доцент кафедри філософії Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Оксана Пушонкова. Вона особливо наголосила на використанні художницею характерних для української ментальності архетипів, проаналізувала серію гобеленів, інспірованих творчістю Марії Приймаченко, та розповіла про співпрацю Тетяни Сосуліної з кафедрою філософії ЧНУ імені Богдана Хмельницького.

Говорили про розуміння сучасності, про зміну суспільних запитів, а відтак – і форматів творчості. Тетяна Дмитрівна поділилася з гостями зустрічі деякими своїми життєвими спогадами та прочитала уривок зі своєї книги «Спас любови»…

На завершення зустрічі Тетяна Сосуліна подарувала відділу мистецтв Черкаської ОУНБ імені Шевченка роботу – пастель «Минають дні, минають ночі, минуло літо…». Щиру вдячність мисткині за подаровану роботу та чудове спілкування висловила модераторка зустрічі, завідувачка відділу мистецтв Наталія Ребякова.