«Творчий доробок Івана Фізера» – книжково-ілюстративна виставка

До 70-річчя від дня народження народного художника України Івана Фізера у відділі мистецтв Черкаської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Тараса Шевченка підготовлено книжково-ілюстративну виставку «Творчий спадок Івана Фізера».

Іван Васильович народився на Закарпатті, але його творчий потенціал скульптора, графіка, живописця і викладача розкрився саме на черкаський землі. Уся його творчість була спрямована на розвиток українського мистецтва. Як говорив сам художник «Наша українська земля прекрасна і багатогранна, тому на своїх полотнах я передаю всю її неповторність». В роботах митця, виконаних в унікальному стилі, органічно поєднуються традиції та сучасність. За життя Іван Васильович створив більш двох тисяч робіт, які стали окрасою музейних колекцій і приватних зібрань.

Виставка демонструє масштаб творчої діяльності Івана Васильовича Фізера.

Головним її акцентом став альбом «Іван Фізер: пластика, графіка, малярство, сніцарство», а також книги, мистецькі альбоми, журнальні публікації, репродукції робіт, фотоматеріали, які так яскраво розкривають феноменальний талант художника.