«Тихі зорі вічної пам’яті» – книжково-ілюстративна виставка

8–9 травня Україна традиційно вшановує День пам’яті та примирення і День Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні. У сьогоднішніх умовах агресії Росії проти українського народу ці дні мають бути нагадуванням про страшну катастрофу та застереженням, що не можна вирішувати складні міжнародні проблеми збройним шляхом.

Щоб віддати шану і повагу всім борцям проти нацизму, увічнити пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів та депортацій відділ документів з гуманітарних та природничих наук Черкаської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Тараса Шевченка підготував книжково-ілюстративну виставку «Тихі зорі вічної пам’яті».

На виставці представлено видання, що висвітлюють причини та перебіг подій Другої світової війни, особливості міжнародної воєнної дипломатії, документальні та архівні матеріали, в яких розкрито безліч нових документів, подій, фактів та зафіксовано тисячі імен відомих і маловідомих героїв-учасників війни і тих хто пережив її в окупації, тилу та концтаборах.

Героїзм та жертовність у Другій світовій війні нагадують про те, як легко втратити мир і як важко його повернути. Найважливішим підсумком війни має бути не культ перемоги, а вміння цінувати мир, категорично і безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами.