«У Бабинім Яру палають сотні свіч» – перегляд видань

До роковин трагедії Бабиного Яру працівники відділу документів з гуманітарних та природничих наук Черкаської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Тараса Шевченка підготували перегляд видань «У Бабинім Яру палають сотні свіч».

На виставці представлено монографії, матеріали наукових конференцій, документальні світлини, публікації, прозові та поетичні твори, які розкривають тему трагедії Бабиного Яру на тлі подій Другої світової війни. Сьогодні про страшні події свідчать згадки тих, хто зміг вижити. Їхніми розповідями всіяні сторінки книжок.

Виставка занурює відвідувачів у трагічну атмосферу осінніх днів 1941 року – днів, коли нацисти почали знищення київського єврейства. Трагедія Бабиного Яру стала для прийдешніх поколінь занадто гірким уроком, болючим шрамом в українській історії, яку має знати кожен, щоб уникнути повторення давніх помилок. На жаль, зараз іде російська війна… І знову окупанти обстріляли урочище Бабин Яр. Ці нелюди вбивають жертв Голокосту вдруге!

Трагедія Бабиного Яру є спільною для всіх, хто живе в Україні. Вона не має національних ознак чи терміну давності, і наш обов’язок – не лише з гідністю вшанувати пам’ять загиблих, але й не дати забути молодому поколінню, скільки крові було пролито на цій землі. Вони мають вивчати історію і розуміти, що відбувалося в минулому й відбувається зараз. Вони мають це пам’ятати та ніколи не пробачити.