«Українським дітям – українську книгу» – благодійна акція в Черкасах

23 червня в Черкасах у сквері «Юність» стартувала благодійна акція «Українським дітям – українську книгу», яка реалізується за ініціативи Державного комітету телебачення і радіомовлення спільно з Офісом Президента, Міністерством культури та інформаційної політики й Міністерством закордонних справ. Мета акції – безкоштовне забезпечення дітей та дорослих, які були змушені переселитися, рятуючись від російської агресії, підручниками, навчальними посібниками, художньою літературою. У межах ініціативи Черкащина отримала п’ять тисяч книг для бібліотек. Тож з цієї нагоди пройшов міні-фестиваль книги, на якому були присутні начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець, заступник міністра культури та інформаційної політики України Тарас Шевченко, голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко та засновник фонду «Рідна країна» Микола Томенко. 

До акції долучилися відомі видавництва Черкащини, обласні та міські бібліотеки. Черкаська обласна універсальна наукова бібліотека імені Тараса Шевченка представила книжкову виставку «Надбання краєзнавців Черкащини», видання якої розповідають про життя нашого краю, його історичні корені та культурні надбання. Виставка неабияк зацікавила гостей заходу. 

Вдячні всім причетним до організації та проведення акції «Українським дітям – українську книгу», адже українська книга – це ще одна сильна зброя в боротьбі з російською агресією. Перемога за нами!!!