Відкриття виставки робіт кафедри дизайну «Візуальний код нації»

2 серпня непересічна подія зібрала вдячну аудиторію у стінах Черкаської обласної універсально наукової бібліотеки імені Тараса Шевченка: відкриття виставки робіт студентів кафедри дизайну Черкаського державного технологічного університету «Візуальний код нації» стало справжнім святом витонченості, краси і глибокого сенсу.

Завідувачка відділу мистецтва Наталія Ребякова розповіла, як завдяки творчій співпраці книгозбірні та навчального закладу в усіх черкащан з’явилася можливість зануритися у візуалізовану історію України, зрозуміти мову символів і доторкнутися до глибин духовності. Перед учасниками заходу виступили проректор з гуманітарно-виховних питань Черкаського державного технологічного університету, доктор історичних наук, професор Валентин Лазуренко, професорка кафедри дизайну Наталія Романенко, керівник сектору «Графічний дизайн», професор кафедри Олена Храмова-Баранова, старший викладач, модераторка виставки Олена Галицька. Враженнями від перегляду мистецьких робіт поділилися  художниця Тетяна Сосуліна й голова Черкаського обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України Ольга Мартинова. Студентка ЧДТУ Катерина Канюк розповіла про створення робіт і про те, настільки несподівано розкрилися майбутні дизайнери у процесії творчості.

Заступник директора Черкаської ОУНБ імені Тараса Шевченка Лариса Воскобійник подякувала представникам Черкаського державного технологічного університету за співпрацю. Лариса Василівна відзначила надзвичайно важливу роботу викладачів, які вкладають душу у своїх студентів, талант молодих майстрів графіки та витинанки, побажала всім натхнення та якнайшвидшої перемоги.

В експозиції представлені дипломні проєкти, плакати, станкова графіка та витинанка. Роботи, виконані майбутніми дизайнерами, вражають енергетикою та молодіжним драйвом, захоплюють символізмом, усвідомленням власного коріння. Тож запрошуємо ознайомитися з виставкою «Візуальний код нації» протягом серпня у фоє та на третьому поверсі у відділі мистецтв Черкаської ОУНБ імені Тараса Шевченка.

Завдяки творчій співпраці книгозбірні та навчального закладу в усіх черкащан з’явилася можливість зануритися у візуалізовану історію України, зрозуміти мову символів і доторкнутися до глибин духовності.