«Вірні сини України» – вечір патріотизму

Сьогодні ми вдруге відзначаємо День Збройних Сил України в умовах великої війни за державний суверенітет і незалежність України, за право українського народу на вільне життя у вільній країні. Збройні Сили – це міцний щит і разючий меч України. Мужні воїни української армії, найкращі сини і дочки українського народу, твердо тримають ворожий удар і безжально б’ють ворога, неухильно наближаючи Перемогу. З цієї нагоди 5 грудня у лекційній залі Черкаської обласної наукової бібліотеки імені Тараса Шевченка відбувся вечір патріотизму «Вірні сини України». Гості заходу зібралися аби згадати та вшанувати тих, хто віддав своє життя в ім’я свободи України та подякувати всім, хто сьогодні мужньо захищає рідну землю від агресора.

Зустріч зібрала численну аудиторію: учнівську молодь Черкаського вищого професійного училища №21, Черкаського музичного фахового коледжу ім. С.С. Гулака-Артемовського та старшокласників спеціалізованої школи №17, які є гідними нащадками Українського війська і вже мають право називатися захисниками Вітчизни.

Вечір розпочала завідувачка відділу документів з гуманітарних та природничих наук Світлана Сивак, яка привітала усіх присутніх зі святом та запропонували вшанувати пам’ять героїв, які віддали своє життя за Україну, хвилиною мовчання.

А далі – щемкі розповіді про бойовий шлях 118 окремої бригади територіальної оборони від головного капелана бригади – отця Володимира, пресофіцера Максима Дубінського, аеророзвідника на псевдо «Техас» Віталія Моцного та бійця 5-ої окремої штурмової Київської бригади Ніколаса на позивний «Нік». Їх нескорений дух та жага до Перемоги стали прикладом для всіх присутніх.

Важливим моментом заходу стала передача адміністрацією закладу в особі директора Людмили Дядик та заступника директора з наукової роботи Клавдії Бугаєнко Капеланській службі Черкаської ТрО для 118 окремої бригади територіальної оборони зарядної станції «EcoFlow». Цей необхідний для захисників пристрій, придбаний за кошти, перераховані від заробітної плати одноденного робочого дня працівників бібліотеки. А ще подарували книги для підтримки бойового духу українських військовослужбовців, зібрані завдяки Всеукаїнській акції «Бібліотека українського воїна» та дитячі малюнки, які стануть оберегами для наших героїв.

На завершення зустрічі присутні переглянули відеоролик «Миті війни: 118 окрема бригада ТрО», а учасники отримали смаколики від учнівської молоді. Доповненням до зустрічі стала книжкова виставка «Вірні сини України», присвячена нашим воїнам, яку підготували працівники відділу документів з гуманітарних та природничих наук.

Слава Героям! Перемога за нами!