«Яскравий талант Надії Попової» – книжково-ілюстративний перегляд

У ці жовтневі дні вшановуємо пам’ять народної артистки України Надії Попової (1923–1998), актриси Черкаського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка, почесної громадянки м. Черкаси.

Народилася Надія Марківна 29 жовтня в с. Білозір’я на Черкащині. Після закінчення з відзнакою Київського театрального інституту в 1947 р. вступила до трупи Черкаського обласного музично-драматичного театру, де за 50 творчих років зіграла понад 170 яскравих ролей. Серед втілених нею колоритних жіночих образів – Мавра з вистави «У неділю рано зілля копала» О. Кобилянської, Бублейниця («Сорочинський ярмарок»), Гордиля («Циганка Аза» М. Старицького), Христя («Повія» П. Мирного), Ганна («Мати-Наймичка» за Т. Шевченком) та багато інших. Актриса «творила літопис черкаського театру», її ім’я пам’ятають і шанують.

«Надія Попова була з тих людей, які талановиті від природи, вона знакова артистка для Черкас» (А. Петраускас).

У відділі мистецтв Черкаської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Тараса Шевченка до 100-річчя від дня народження Н. М. Попової підібрано матеріали з журналів і газет, театральні видання та буклети про життя і творчість талановитої, улюбленої глядачами народної артистки України.