«Заячий костел» – Василь Шкляр презентував свій новий роман

Першого жовтня Україна відзначала три великих, тісно й логічно пов’язаних між собою свята: День захисника і захисниць України, День українського козацтва та велике християнське свято – Покрови Пресвятої Богородиці. Тож справжнім подарунком в такий особливий день для шанувальників сучасної історичної прози стала зустріч з одним з найвідоміших, читаних і «містичних» сучасних письменників, «батьком українського бестселера» Василем Шклярем в Черкаській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Тараса Шевченка. Захід відбувся за підтримки міського голови Анатолія Бондаренка, який особисто завітав, щоб підтримати свого товариша та земляка. Лекційна зала бібліотека ледь помістила поціновувачів творчості шанованого гостя, автора багатьох художніх бестселерів та володаря першої в історії України «народної» Шевченківської премії.

У невимушеній, доброзичливій атмосфері гості мали можливість почути з перших вуст про новий роман «Заячий костел», котрий, як то вже ведеться з творами автора, заповідається на бестселер, на книгу, про яку говоритимуть, якою захоплюватимуться, і що найголовніше – читатимуть. Письменник натхненно розповідав про історію написання нового роману, про події, покладені в основу сюжету, про особистостей – литовських «лісових братів», які стали прототипами його літературних героїв, про зраду й любов, розкрив таємницю загадкової назви роману та поділився прихованими у книзі думками і сенсами. А ще наголосив, що мріє про переклад «Заячого костелу» литовською і про екранізацію роману.

Говорив про творчі здобутки, про життя, про війну, про долю нашої нації та її місію в цій війні, про важливість мови. Відповідаючи на запитання аудиторії, письменник поділився із присутніми своїми життєвими історіями, досягненнями, наголосив, що Черкащина – є місцем його сили, звідки він черпає натхнення та творчу наснагу і трішки привідкрив таємницю щодо написання нового роману.

На завершення заходу зі словами вдячності до Василя Миколайовича звернулася директор Черкаської ОУНБ імені Тараса Шевченка Людмила Дядик.

Після такої насиченої і цікавої зустрічі величезна кількість шанувальників мала змогу придбати книги майстра сучасної історичної прози, отримати на згадку автограф та зробити спільну світлину з автором.

Спілкування з письменником стане для кожного з присутніх по-справжньому незабутнім.

Роман «Заячий костел» вже є в бібліотеці! Тож запрошуємо читачів на знайомство з книгою.