«Живописна рапсодія Івана Бондаря» – книжково-ілюстративний перегляд

1 жовтня виповнюється 80 років від дня народження черкаського живописця, народного художника України Івана Бондаря. Його ім’я відоме далеко за межами Черкащини та займає почесне місце в галереї українських митців. У доробку художника – натюрморти, портрети сучасників, картини про козаччину, краєвиди України та рідного краю: «Жнива у Мошнах», «Калиновий спів», триптих «Черкаський хліб», «Холодноярський настрій». Особливе місце займає Шевченкіана: «Думи мої, думи…», «Оселя діда Тараса Шевченка» та інші.

«Техніка письма І. Бондаря нині надзвичайно пластична, – вона набуває тієї самодостатності, що складає вартісну основу твору», – відзначав мистецтвознавець Г. Міщенко.

Іван Бондар плідно працює в царині живопису, захоплюється літературною творчістю, займається педагогічною діяльністю. Його роботи зберігаються в Черкаському художньому музеї, музейних та приватних колекціях України та за кордоном.

Книжково-ілюстративний перегляд літератури «Живописна рапсодія Івана Бондаря», підготовлений відділом мистецтв Черкаської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Тараса Шевченка, представляє буклети, каталоги, художні альбоми, статті з періодичних видань, репродукції живопису народного художника України.